Select your Top Menu from wp menus

Un grup de escroci au obţinut 200.000 lei pentru pretinse verificări ale contoarelor

Politia a documentat activitatea ilicită desfăşurată de un grup de persoane, care  recepţionau şi verificau contoarele de evidenţă a consumului de apă.

Angajaţii Direcţiei investigare a fraudelor a Departamentului Poliție MAI au stabilit ca  trei cetățeni, cu vîrste între 19 și 45 de ani, au inselat 2000 de chisinauieni.
Patenta celor trei  le permite să presteze servicii de sudare şi a lucrărilor tehnico-sanitare, aceștia, însă, recepționau contoare de la diverși cetățeni pentru verificare.
De regulă, peste o zi dupa „verificare”contoarele puteau fi ridicate de către proprietar, cu primirea  unui buletin fals de verificare metrologică, eliberat de Centrul de Standartizare şi Metrologie (CSM) municipiul Bălţi.
Cercetările au stabilit că CSM din Bălți nu are nici-o legătură cu pseudo-controlorii din capitală.
Oamenii legii au ridicat din oficiu registre de evidență, contoare, și acte care confirmă faptul verificării şi admiterii acestora pentru utilizare. Poliţia a stabilit că buletinele care confirmau verificarea  contoarelor erau procurate de la  CSM  Bălți.
Grupul a înşelat peste două mii de cetățeni, eliberând peste 4 mii de buletine de verificare metrologică a câte 50 de lei fiecare și a lezat interesele întreprinderii „Apă Canal” SA prin evidenţa incorectă a consumului de apă efectuată de contoarele defectate.
În prezent, forţele de ordine acumulează probele necesare în vederea calificării penale a  acţiunilor pretin silor „controlori”  pentru escrocherie si utilizarea documentelor  oficiale false.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-grup-de-escroci-au-obtinut-200-000-lei-pentru-pretinse-verificari-ale-contoarelor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19