Select your Top Menu from wp menus

Un fotoliu de VICEPREŞEDINTE de raion încă nu are un POSESOR nou

Epopeea alegerii unui nou vicepreşedinte al raionului Orhei nu s-a încheiat nici ieri, în şedinţa ordinară a Consiliului raional ( C.R. )Orhei. Consilierii au ezitat să accepte cererea de demisie depusă de vice-preşedintele raionului pentru probleme sociale, Andrei Globa. Acesta nu era prezent la şedinţă, iar consilieii şi-au exprimat temerea că demnitarul ar putea să-şi retragă cererea în termenul ce-i mai sta la dispoziţie conform legislaţiei. Astfel, problema eliberării lui Globa şi numirii posesorului nou al unui din cele trei fotolii de vice-preşedinte a raionului a fost preconizata pentru o şedinţă extraordinară C.R. care urmează a fi convocata în timpul apropiat.

Amintim că Andrei Globa (PSDM) şi Valerian Scutelnic (PCRM) au fost demişi din funcţii la mijlocul toamnei trecute, când în CR Orhei a fost creată coaliţia majoritară PLDM-PD. La sfârşitul anului trecut, Globa a fost restabilit în funcţie de Judecătoria Orhei.

Coaliţia PLDM-PD a  încercat deja să suplinească postul  considerat vacant, dar nu a reuşit. Prima încercare au făcut-o la puţin timp după ce l-au demis din funcţie pe Andrei Globa. Candidatura lui Ion Racu, şeful Secţiei Asistenţă Socială,  nu a  întrunit însă numărul necesar de voturi. Potrivit proiectului de decizie pregătit pentru şedinţa de ieri a CR Orhei, Ion Racu, care până nu demult  a fost consilier orăşenesc (PD),  rămâne a fi candidat la funcţia pentru moment încă ocupată de Andrei Globa.

Din anul 2011, după alegerile locale generale, raionul Orhei are cu un vice-preşedinte mai mult. Cea de-a treia unitate de înalt demnitar raional a fost  inclusă în organigramă CR datorită votului comun al majorităţii de atunci, constituită din consilieri PLDM, PCRM şi PSDM.

După eliberarea de către actuala majoritate PLDM-PD a comunistului Valerian Scutelnic din funcţia de vicepresedinte pentru probleme agrare , fotoliul acestuia i-a revenit lui Vladimir Popuşoi (PD),  fost vice-primar de Orhei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-fotoliu-de-vicepresedinte-de-raion-inca-nu-are-un-posesor-nou/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19