Select your Top Menu from wp menus

Un fotograf moldovean, originar din Orhei, a coborât în inima unui vulcan islandez FOTO

Fotograful  originar din R. Moldova, Iurie Belegurschi, a coborât în inima vulcanului islandez Thrihnukagigur, pentru a surprinde frumuseţea camerei de magmă. Isprava acestuia nu a fost trecută cu vederea de presa europeană  scrie dailymail.co.uk , citat de yupi.md

Iurie Belegurschi 640x640 Un fotograf moldovean a coborât în inima unui vulcan islandez (Foto)

Iurie Belegurschi s-a  nascut si a absolvit gimnaziul  in orasul Orhei, R.Moldova. La Craiova a ajuns urmându-și visul de a face studii liceale și universitare în România. După opt ani de carte românească, a decis să schimbe decorul și s-a înscris la Universitatea de Stat din Islanda.

245 Un fotograf moldovean a coborât în inima unui vulcan islandez (Foto)

În ceea ce privește cum se face că a ajuns tocmai în Islanda, Iurie spune :“ Întâmplător. Fosta mea prietenă a venit prima, iar peste un an am urmat-o și eu. Am văzut, mi-a plăcut și am rămas. Între timp, m-am căsătorit și nu regret nicio clipă alegerea făcută. (M-am căsătorit aici, în Islanda, cu o fată din Rusia, căreia îi place foarte mult limba română.)”.

1136 640x426 Un fotograf moldovean a coborât în inima unui vulcan islandez (Foto)

Iurie Belegurschi a coborât 120 de metri în vulcanul adormit care, din fericire, nu a mai erupt de 4 mii de ani. Cu toate astea, niciodată nu se ştie când se trezeşte monstrul islandez.

246 640x316 Un fotograf moldovean a coborât în inima unui vulcan islandez (Foto)

Vulcanul Thrihnukagigur este singurul din lume unde camera de magmă este accesibilă şi poate fi explorată în siguranţă. Am fost un pic speriat când coboram, dar nu m-am lăsat păgubaş. Nu există indicii că ar erupe în viitorul apropiat, însă niciodată nu ştii cu siguranţă“, spune Iurie, care a coborât într-un coş legat de o macara.

329 640x353 Un fotograf moldovean a coborât în inima unui vulcan islandez (Foto)

Frumoasele culori de pe pereţii camerei de magmă sunt rezultatele lavei fierbinţi care a fost acolo în urmă cu 4 mii de ani. A fost incredibil”, mai spune fotograful.

424 640x960 Un fotograf moldovean a coborât în inima unui vulcan islandez (Foto)

sursa: yupi.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-fotograf-moldovean-originar-din-orhei-a-coborat-in-inima-unui-vulcan-islandez-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19