Select your Top Menu from wp menus

Un expert sugerează că sistemul electoral trebuie schimbat prin referendum

Guvernarea a avut o reacţie neadecvată după opinia Comisiei de la Veneţia pe marginea inițiativei de schimbare a sistemului electoral, crede fostul preşedinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin. În cadrul unei conferinţe desfășurate de Consiliul Public al organizației „Pentru o Patrie Liberă”, Vladimir Voronin a spus că organizaţiile europene nu dau ordine, dar acest lucru nu înseamnă că recomandările acestor structuri pot fi ignorate. Sunt obligatorii dacă eşti membru al unor asemenea structuri şi semnatar al mai multor tratate internaţionale, transmite IPN.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, expertul Sergiu Tofilat a venit cu îndemnul de creare a unui grup de experţi în domeniul electoral, care să conteste proiectul la Curtea Constituţională și care să examineze oportunitatea inițierii unui referendum în problema modificării sistemului electoral.

Vicepreşedintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, Dumitru Ciubaşenco, a menţionat că doar un orb nu observă „tandemul Plahotniuc-Dodon” şi „dacă majoritatea partidelor din opoziţie militează pentru eliberarea statului din captivitate, cei doi optează pentru conducerea ţării de către regimul celor două partide”.

Conferinţa „Sistemul electoral din Moldova: ieri, azi şi mâine” a întrunit la masa de discuţii experţi, politicieni, reprezentanţi ai comunităţii ruseşti din Moldova etc.
 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-expert-sugereaza-ca-sistemul-electoral-trebuie-schimbat-prin-referendum/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19