Select your Top Menu from wp menus

Un copil a murit după ce a fost muşcat de un liliac

Epidemiologi au îndemnat joi la vigilenţă în întreaga lume, după moartea unui copil australian, în vârstă de opt ani, muşcat sau zgâriat de un liliac şi care şi-a pierdut viaţa, la sfârşitul lui februarie, din cauza unei infecţii virale înrudite cu turbarea.

Băiatul este a treia victimă, începând din 1996 şi până în prezent, a lyssavirusului liliacului australian (Australian bat lyssavirus, ABLV), pentru care nu există profilaxie sau tratamente eficiente.

Medicii Joshua Francis şi Clare Nourse de la Spitalul de Pediatrie din Brisbane au cerut populaţiei să evite liliecii, avertizând totodată asupra posibilităţii teoretice de transmitere a ABLV de la o persoană la alta, care nu a putut să fie demonstrată ştiinţific.

Potrivit unui studiu al Centrului Medical Erasmus din Rotterdam, noul virus din familia coronavirusurilor, responsabil de moartea unui cetăţean saudit în iunie 2012, este foarte apropiat de virusurile descoperite la liliecii din Asia.

Coronavirusul face parte dintr-o familie largă, ce include virusuri responsabile de simplele răceli, dar şi SRAS (Sindromul Respirator Acut Sever), care a provocat o epidemie de „pneumonie atipică”, aflată la originea morţii a peste 800 de persoane în întreaga lume, în 2003.

Liliecii, suspectaţi că ar fi un „rezervor natural” de coronavirus responsabil de SRAS, potrivit unui studiu publicat în 2005, poate purta şi virusul febrei hemoragice Ebola.

O nouă tulpină a gripei A a fost descoperită, de asemenea, la lilieci, în Guatemala, în februarie 2012.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-copil-a-murit-dupa-ce-a-fost-muscat-de-un-liliac/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19