Select your Top Menu from wp menus

Un copac putred a deteriorat un automobil. S-a întâmplat noaptea trecută, în centrul Orheiului FOTO

Un incident nocturn zgomotos şi păgubos pentru un locuitor al Orheiului s-a produs în centrul orașului, noaptea trecută. O parte dintr-un arbore care creşte în preajma blocului locativ de pe strada 1 Mai,  57 s-a frânt şi a căzut peste un automobil parcat în curte.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 4. Trezit din somn, proprietarul automobilului a căutat să-şi elibereze maşina din prinsoarea crengilor. În ajutor i-au venit cei de la Direcţia Situaţii Exceptionale, care au tăiat cracul prăbuşit. Maşina, un Renault din 2007,  s-a ales cu două adâncituri pe acoperiş, iar proprietarul automobilului, Iurie Târșu, spune că unica speranță îi este că își va putea  acoperi   cheltuielile de reparație din asigurare.

Bărbatul mai spune că, după incident, a apelat nu doar la Situaţiile Excetionale, ci şi la „Serviciul Comunal Locativ„. Cei din urmă au răspuns că atare cazuri sunt de competența „Spaţiilor Verzi„ şi au promis că vor transmite solicitarea la destinaţie. Totuși,  în afară de pompieri nimeni nu şi-a făcut apariţia.

  • copac cazut orhei 9
  • copac cazut orhei 8
  • copac cazut orhei 4

De cealaltă parte, șeful „Spaţiilor Verzi Orhei„, Alexandru Sârbu, a declarat că a fost la faţa locului în jurul orei 10. Asta, însă,  din cauza că a fost informat că cineva a tăiat un copac. Aflând de la reporter că cracul arborelui a fost tăiat de pompieri, după ce a căzut peste un automobil, Sârbu a spus că ceea ce mai are de făcut serviciul pe care îl conduce – este să evacueze ‘rămășițele’ pe care el le-a găsit pe adresa respectivă.

Şeful „Spaţiilor Verzi Orhei„ şi-a declinat răspunderea pentru cele întâmplate. Acesta a spus că acum 2 săptămâni a solicitat ca inspectorii fitosanitari de la un institut specializat din Chişinău să evalueze starea copacilor din Orhei, care ar fi pasibili de defrişare. Până în prezent, evaluarea nu a fost făcută, iar fără aceasta tăierea arborilor  este interzisă.

  • copac cazut orhei 8
  • copac cazut orhei 3
  • copac cazut orhei 2

Imaginile foto realizate la locul incidentului arată  că arborele, care s-a despicat în două, este putred chiar la trunchi, iar nu departe de acesta mai stă un copac,   pe deplin uscat.

  • copac cazut orhei 1
  • copac cazut orhei 3
  • copac cazut orhei 6

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-copac-putred-a-deteriorat-un-automobil-s-a-intamplat-noaptea-trecuta-in-centrul-orheiului-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19