Select your Top Menu from wp menus

Un chirurg de la Spitalul Republican a fost reţinut pentru corupție

Un medic chirurg din cadrul Spitalului Clinic Republican a fost reținut pentru corupere pasivă. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Naţional Anticorupție, medicul ar fi pretins și primit 5400 de lei pentru efectuarea unei operații, transmite IPN.

CNA precizează că prin intermediul Liniei Naționale Anticorupție – 0 800 55555, o tânără a declarat că doctorul ar fi pretins și primit de la fiica unei paciente 5 400 de lei pentru efectuarea calitativă a unei intervenții chirurgicale. Aceasta în pofida faptului că, în lipsa poliței de asigurare, pacienta a achitat toate taxele de stat.

Astfel, a fost documentat faptul extorcării și primirii de către suspect a mijloacelor bănește ce nu i se cuvin. În scurt timp, acesta a fost reținut în flagrant delict în momentul primirii banilor transmiși sub controlul organului de urmărire penală al CNA. Bărbatul a încercat să scape de bani, aruncându-i peste geam de la etajul 11 al clădirii.

În urma efectuării măsurilor speciale de investigație și acumulării materialului probator, medicul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pe un termen de 72 ore. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, iar dacă va fi găsit vinovat chirurgul riscă închisoare de la trei la şapte ani, cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 de unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani.

În luna mai anul curent, un alt medic de la Spitalul Clinic Republican, şeful Secției chirurgie vasculară, a fost reţinut într-un dosar de corupție. Acesta este învinuit că a pretins 1700 de euro şi a primit 1200 de euro de la o femeie pentru a-l opera pe tatăl acesteia. Procurorii vor remite dosarul în instanța de judecată în următoarele zile.