Select your Top Menu from wp menus

Un cercetator britanic sustine ca a gasit viata extraterestra pe un meteorit cazut in Sri Lanka

Un om de stiinta din Marea Britanie sustine ca a gasit dovezi care indica destul de clar ca exista viata extraterestra, scrie stirileprotv.ro
Chandra Wickramasinghe, un controversat om de stiinta din Marea Britanie, sustine ca ar fi descoperit forme de viata prin intermediul unor diatomee pe o bucata de meteorit gasita in luna decembrie in Sri Lanka. Studiul sau, publicat in Journal of Cosmology, a nascut numeroase controverse printre oamenii de stiinta, o parte dintre acestia acuzandu-l de lipsa de credibilitate, scrie Huffington Post.
Wickramasinghe, un mare sustinator al teoriei „Panspermia”, crede ca viata in Univers se raspandeste prin intermediul meteoritilor, asteroizilor si al planetoizilor, care transporta in diferite colturi ale spatiului diatomee, cele mai comune tipuri de fitoplancton, producatorii lantului trofic si o posibila origine a vietii.
In lucrarea sa, Chandra Wickramasinghe concluzioneaza ca aceste diatomee au fost descoperite pe suprafata fragmentului de meteorit, insa nu toata lumea este de acord cu asta.
Astronomul Phil Plait de la revista Slate a ridicat cateva semne de intrebare: „Wickramasinghe este un sustinator al teoriei „Panspermia” atat de aprig incat pentru el orice se incadreaza in aceasta regula. Acesta a mai sustinut ca celulele vii gasite in stratosfera provin din spatiu, fara a veni insa si cu o dovada clara.”

sursa: stirileprotv.ro