Select your Top Menu from wp menus

Un britanic este probabil prima persoana din lume vindecata de HIV

Un britanic ar putea deveni prima persoana din lume vindecata de HIV, cu ajutorul unei noi terapii dezvoltata de cercetatori de la cinci universitati britanice, scrie The Telegraph.

Barbatul de 44 de ani este una dintre cele 50 de persoane supuse unui tratament experimental, destinat sa vindece boala chiar si in starea latenta.

Oamenii de stiinta au declarat The Sunday Times ca in prezent virusul este complet nedectabil in sangele pacientului si ca, daca ramane asa, este vorba prima vindecare completa.

„Studiem posibilitatea reala a vindecarii HIV. Este o provocare uriasa si suntem intr-o faza incipienta, dar progresele sunt remarcabile”, a declarat Mark Samuels, director al biroului Infrastructura pentru Cercetare Clinica al Institutului National pentru Cercetare in Sanatate.

Tratamentul experimental este desfasurat de cercetatori de la Universitatile Oxford, Cambridge, Imperial College London, University College London si King’s College London.

HIV este dificil de tratat deoarece tinteste sistemul imunitar, afectand ADN-ul celulelor T astfel incat acestea nu numai ca ignora boala, ci se transforma in uzine virale, ce reproduc virusul.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-britanic-este-probabil-prima-persoana-din-lume-vindecata-de-hiv/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19