Select your Top Menu from wp menus

Un bărbat s-a înecat ieri in râul Răut, unde a mers la prins raci.

Nenorocirea s-a intamplat in jurul orei 17, nu departe de satul Paharniceni, Orhei.  Corpul neinsufletit a fost extras din apa peste 1,5 ore de la inec.  Acesta se afla la vreo 120 de metri mai sus pe cursul raului, fata de locul unde barbatul si-a lasat hainele.  Se presupune ca barbatul, in varsta de 50 de ani, a vrut sa prinda raci, dar s-a impotmolit in namol,  nu a putut sa-si reia echilibrul si a ajuns sub apa.  Asta si din cauza ca, dupa cum a spus fratele celui inecat, barbatul era infirm de picioare si  se deplasa cu ajutorul carjei.

Informatia despre tragedia de la Raut a fost transmisa  Directiei Situatii Exceptionale (DSE) Orhei de catre politie la ora 18:05 ,  a relatat Viorel Patras, sef sectie la DSE.

Echipa de salvatori, ajutata de cativa locuitori ai satului Paharniceni, au mers in lant  in  ambele directii de la locul de pe mal, unde barbatul s-a dezbracat pentru a intra in rau. Cadavrul  nu a fost  luat de apa, ci dimpotriva se afla in  directia opusa  cursului. Ceea ce face sa se creada  ca barbatul a  venit la Raut  nu pentru a se scalda, ci pentru raci. Mai ales ca in locul cu pricina se indeletnicesc cu prinsul racilor si alti sateni, indeosebi copiii.

Viorel Patras a mai mentionat ca in locul tragediei fundul   Rautului este   deosebit de namolos, iar  adancimea mare. De regula, aici inaltimea apei  depaseste 1,5 metri.  Nivelul nu a coborat mai jos de 1 metru nici in aceasta perioada  arida.

Cazul de inec de la Raut este al 8-lea inregistrat in anul curent in raionul Orhei.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-barbat-s-a-inecat-ieri-in-raul-raut-langa-satul-paharniceni/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19