Select your Top Menu from wp menus

Un bărbat din raionul Orhei, spitalizat cu suspecţie la leptospiroză

O infectie rara si periculoasa – leptospiroza –  este diagnoza prealabila a afectiunii de care sufera un barbat in varsta de 64 de ani.

Existenta bolii urmeaza  a fi  confirmata sau infirmata de cea de-a doua proba de laborator, care a fost expediata marti, 30 octombrie, spre a fi investigata la Chisinau. Potrivit Lidiei Bordian, sefa sectiei  epidemiologia maladiilor transmisibile la Centrul de Sanatate Publica (CSP) Orhei, spitalizarea pacientului a avut loc in baza semnelor clinice ale maladiei.

Prima investigatie de laborator  nu a confirmat ipoteza medicilor, insa  semnele de intrebare in acest caz  vor disparea daca si cel de-al doilea rezultat va fi negativ,  a precizat Bordian.
Sursa principala  de infecție cu leptospiroza  o constituie şobolanii si alte rozătoare. Boala începe brusc cu frisoane, febră, cefalee puternică, dureri în articulații, insomnie si poate conduce la deces, in cazul neadresarii bolnavului la medic.
Potrivit datelor CSP Orhei, ultimul caz de leptospiroza a fost inregistrat in raionul Orhei cu 7 ani in urma.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-barbat-din-raionul-orhei-spitalizat-cu-suspectie-la-leptospiroza/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19