Select your Top Menu from wp menus

Un bărbat care vindea sisteme de viziune nocturnă pentru tancuri a fost reţinut la Donduşeni

Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) au reţinut la Donduşeni un bărbat ce comercializa dispozitive şi părţi componente ale tehnicii militare blindate.

Ofiţerii au stabilit locul păstrării şi persoana care intenţiona să vândă un dispozitiv de model ,,ТКН-3М”, utilizat la autovehiculele blindate pentru monitorizare la distanţă. Elementul se instalează la turela de lucru a comandantului pentru tancurile de model T55, T62, T64 şi T72 şi este destinat pentru observarea vizuală a câmpului de luptă pe timp de zi şi noapte. În cadrul achiziţiei de control, bărbatul pretindea circa $690, fiind reţinut în flagrant delict.

Ulterior, în urma percheziţiilor efectuate la un şir de adrese ale figuranţilor dosarului, au fost depistate şi ridicate mai multe arme cu cartuşe de diferit calibru. Armele şi muniţiile au fost transmise spre expertizare şi verificare a legitimităţii deţinerii acestora. De asemenea, au fost depistaţi $830, peste 21,6 mii lei şi 87 mii hrivne ucrainene, a căror provenienţă urmează a fi stabilită.

Pe numele persoanei a fost pornit un dosar penal pentru „purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea armelor de foc sau a muniţiilor fără autorizaţia corespunzătoare”. Bărbatul riscă închisoare de până la trei ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-barbat-care-vindea-sisteme-de-viziune-nocturna-pentru-tancuri-a-fost-retinut-la-donduseni/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19