Select your Top Menu from wp menus

Un ASTEROID se apropie foarte MULT de Terra

Un asteroid care a fost descoperit în urmă cu doar trei săptămâni se va apropia la o distanţă considerată „foarte mică” de Terra, pe data de 31 octombrie, a anunţat agenţia spaţială americană (NASA), informează site-ul ibtimes.co.uk, citat de Mediafax.
Asteroidul, denumit 2015 TB145, are un diametru de 600 de metri şi se va apropia cu o viteză de 125.500 de km/h la o distanţă de numai 499.000 de kilometri de Pământ, care reprezintă de 1,3 ori distanţa dintre Terra şi Lună.

Potrivit sursei citate, 2015 TB145 devine, astfel, asteroidul care se apropie cel mai mult de Terra în ultimii ani, oamenii de ştiinţă apreciind că o astfel de apropiere ar mai putea avea loc în 2027.

„Orbita asteroidului este extrem de înclinată şi excentrică, însă nu există un pericol adevărat pentru Terra”, a declarat un specialist de la NASA.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-asteroid-se-apropie-foarte-mult-de-terra/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19