Select your Top Menu from wp menus

Un asteroid de mici dimensiuni a trecut foarte aproape de Terra

Un asteroid cu un diametru de 45 de metri, care dacă ar fi lovit Pământul ar fi avut efectul unei bombe atomice, a trecut,  pe 1 aprilie, la o distanţă de numai 230.000 de kilometri de Terra.

Corpul ceresc, denumit 2012 EG5, a fost descoperit cu doar două săptămâni înainte de a trece pe lângă Terra, de un telescop din Hawaii. Duminică dimineaţă, el s-a apropiat de Pământ mai mult decât Luna.
Impactul cu un asteroid de o asemenea dimensiune ar fi lovit suprafaţa planetei şi ar fi explodat.

Cei de la NASA au încercat mereu să excludă teoriile conform cărora asteroizii ar putea lovi Pământul, mai ales în contextul teoriilor despre finalul lumii din 2012. „Pământul a fost mereu ţinta asteroizilor şi a cometelor, dar un impact cu un obiect uriaş este foarte rar”, au declarat cei de la NASA.

Sursa: Mediafax

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-asteroid-de-mici-dimensiuni-a-trecut-foarte-aproape-de-terra/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19