Distribuitorii de servicii media au dreptul să plaseze publicitate în serviciile audiovizuale străine retransmise pe teritoriul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.
Curtea Constituțională a declarat neconstituțional aliniatul șapte al articolului 66 din Codul serviciilor media audiovizuale, potrivit căruia distribuitorii de servicii media nu au dreptul să plaseze publicitate sau teleshoping în serviciile media audiovizuale retransmise și vor exclude publicitatea și teleshopingul din serviciile media audiovizuale străine retransmise.
Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, a argumentat decizia judecătorilor constituționali afirmând că „legislatorul a instituit o obligație absolută fără a lua în calcul măsurile mai puțin intruzive în libertatea de exprimare a distribuitorilor de servicii media și fără a diferenția programele retransmise din statele parte la Convenția Europeană cu privire la Televiziunea Transfrontalieră și din statele care nu sunt parte la convenție”.
Potrivit președintelui Curții Constituționale, „prevederile contestate sunt rigide și stabilesc o măsură generală în privința distribuitorilor de servicii media, legislatorul a istituit o obligație absolută și nu a diferențiat distribuitorii de servicii media”. „Dreptul la libertate de exprimare include și dreptul de retransmitere a programelor străine care includ publicitate sau teleshoping”, a concretizat Manole.
Rusia și Ucraina au ajuns la un „acord de principiu” privind o întâlnire între Volodimir…
Pe pagina web a Primăriei Orhei a fost publicat un anunț privind organizarea consultărilor publice…
Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 26 – 27 iulie 2025, în nordul…
Consiliul Uniunii Avocaților din Republica Moldova a aprobat, în ședința din 24 iulie 2025, proiectul…
În cadrul vizitei sale de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de…