Select your Top Menu from wp menus

Umor, poezii și zâmbete pe fețele deținuților, la Penitenciarul Brănești FOTO

Astăzi la Penitenciarul Brănești, Orhei s-a desfășurat cea de-a șasea ediție a Festivalul interpenitenciar „Evantai Cultural ”. În acest an, tema evenimentului a fost una umoristică, iar pe scena improvizată au evoluat 7 persoane care își ispășesc pedepsele în această instituție.

  • evantai penitenciar branesti 5
  • evantai penitenciar branesti 7

Potrivit lui Iurie Cotruță, șef al Serviciului activitate educativă psihologică și asistență socială din cadrul Penitenciarului Brănești, cei 7 deținuți s-au pregătit timp de o lună pentru această festivitate. În fața rudelor și angajaților penitenciarului, cei 7 au prezentat 4 scenete umoristice, una dintre care din repertoriul vestitului umorist Gheorghe Urschi și au interpretat 3 cântece.

  • evantai penitenciar branesti 3
  • evantai penitenciar branesti 1

Unul din deținuți, care compune versuri, a recitat o creație de-a sa, iar eforturile artiștilor amatori au fost răsplătiți prin aplauze. Recompensa pentru efortul depus, va include însă și întrevederi de lungă durată cu cei apropiați și alte stimulări în conformitate cu legislația.

  • evantai penitenciar branesti 8
  • evantai penitenciar branesti 2

Potrivit lui Iurie Cotruță, implicarea în astfel de activități cu caracter de reeducare, ar putea devein și mai atractivă pe viitor, odată ce vor fi adoptate prevederile potrivit cărora deținuții condamnați pentru infracțiuni mai puțin grave și care au primit diverse mențiuni pe perioada aflării în detenție, vor putea petrece până la jumătate din termenul rămas în arest la domiciliu.

  • evantai penitenciar branesti 10
  • evantai penitenciar branesti 9

sursa foto: Penitenciarul nr.18 Brănești 
”Evantaiul Cultural” de azi, organizat la Penitenciarul Brănești, face parte dintr-un șir de activități similare, care se organizează în toate penitenciarele din republică. Ștafeta acestuia, a fost predată astăzi către Penitenciarul pentru femei, Rusca.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/umor-poezii-si-zambete-pe-fetele-detinutilor-la-penitenciarul-branesti-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19