Select your Top Menu from wp menus

Uituci, distraţi ori şmecheri? Vezi cum aleşii poporului încearcă să „rezolve” unele decizii VIDEO

Sedintele  Consiliului orasenesc (C.O.)  Orhei si Consiliului raional (C.R.) Orhei, care au avut loc recent,  in doua zile consecutive , au fost marcate de scene parca trase la indigo. Atat la o sedinta, cat si la alta s-au facut incercari de  a impune aprobarea  unor decizii fara ca aceste  chestiuni  sa fie incluse pe ordinea de zi.  

Miercuri, 6 martie, pe finalul sedintei CO Orhei, consilierul PCRM, Oleg Vasilcan, a cerut   să fie aprobat  un proiect de decizie despre comercializarea terenului aferent unei constructii. In timp ce Vasilcan insista ca,  anterior, unul din colegii sai a propus examinarea acestei chestiuni,  cativa  consilieri, alaturi de care si secretarul CO,  Ala Buracovschi, au contestat faptul includerii chestiunii in cauza pe ordinea de zi a sedintei.

Joi, 7 martie, spre incheierea sedintei CR Orhei, presedintele sedintei, consilierul PLDM,  Ilie Rabii, a propus sa fie votat proiectul de decizie privind acordarea dreptului de superficie asupra terenului de pamant care urmeaza a fi  cumparat cu 2 mln de lei  pentru  extinderea Complexului Sportiv raional. Propunerea lui Rabii nu a fost insa  acceptata. Un sir  de  consilieri, printre care mai multi liberal-democrati, au afirmat ca aceasta chestiune nu figureaza pe ordinea de zi si ca astfel va fi comisa o ilegalitate.

Atat intr-un caz, cat si in altul s-a convenit ca respectivele proiecte de decizii  sa fie   examinate  in cadrul viitoarelor sedinte ale alesilor poporului din oras si raion.

sursa: Radio Orhei