Select your Top Menu from wp menus

UE incearca sa faciliteze un acord pentru conflictul din Transnistria

Uniunea Europeana a gazduit joi o intalnire la Bruxelles intre Republica Moldova si mica republica separatista Transnistria, incercand astfel sa accelereze negocierile pentru a pune capat conflictului, scrie AFP.

„Suntem din ce in ce mai optimisti cu privire la perspectiva unui acord”, a declarat Andrei Dechtchitsia, reprezentantul special al OSCE care a condus negocierile.

Acestea s-au concentrat pe libertatea de circulatie si delimitarea frontierelor de-a lungul raului Nistru, dar nu s-a anuntat nici un progres semnificativ dupa incheierea intalnirii.

Transnistria, o mica fasie de pamant din estul Moldovei, a castigat scurtul razboi de independenta impotriva moldovenilor dupa prabusirea URSS in 1991, dar fara a obtine recunoasterea in comunitatea internationala.

Republica Moldova nu a renuntat la suveranitatea sa asupra Transnistriei, facand din solutionarea acestui conflict o problema critica in eforturile sale de a se apropia de Uniunea Europeana.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ue-incearca-sa-faciliteze-un-acord-pentru-conflictul-din-transnistria/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19