Select your Top Menu from wp menus

UE: Încă un fost PREMIER – ARESTAT

Fostul premier portughez José Socrates a fost arestat vineri în cadrul unei anchete pentru fraudă fiscală, spălare de bani și corupție, a anunțat Parchetul general de la Lisabona, citat de AFP.
José Socrates face parte dintr-un grup de patru persoane reținute în ultimele zile, dintre care trei au fost trimise în fața instanței vineri, a informat Ministerul Public într-un comunicat.
În mai multe locuri neprecizate au fost efectuate percheziții de către peste 60 funcționari ai Ministerului Justiției, vămilor și poliției, potrivit documentului amintit.
José Socrates, în vârstă de 57 de ani, a fost arestat în cursul după-amiezii la sosirea pe aeroportul din Lisabona și urmează să fie trimis în fața instanței sâmbătă, au afirmat mass-media portugheze.
Ancheta se referă la operațiuni bancare și transferuri de bani de origine necunoscută, a adăugat Ministerul Public, Această afacere intervine la o săptămână după izbucnirea unui scandal de corupție legat de acordarea vizelor „gold”, rezervate investitorilor străini, care a condus arestarea mai multor oficiali cu rang înalt ai statului portughez.
Acest scandal, care a afectat cele mai înalte sfere ale statului, a determinat duminică demisia ministrului de interne al guvernului de centru-dreapta, Miguel Macedo, care a apreciat că „autoritatea sa politică” a fost afectată.

sursa: agerpres.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ue-inca-un-fost-premier-arestat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19