Select your Top Menu from wp menus

UE comentează condamnarea ex-premierului Filat

Uniunea Europeană îşi exprimă ferma convingere cu privire la importanţa asigurării unei investigaţii minuţioase şi imparţiale a cazurilor de fraude bancare din anul 2014. Aceasta include aducerea tuturor celor vinovaţi în faţa justiţiei, ceea ce încă nu a avut loc. Mesajul se conţine într-un comentariu oferit de purtătoarea de cuvânt pentru acţiune externă a UE, Maja Kocijancic, cu privire la condamnarea fostului premier, Vlad Filat, citat de IPN.

„În acelaşi timp, este vital ca drepturile la un proces corect şi public să fie respectate.
Şedinţele de judecată pe cazul lui Filat au fost închise. Astfel societatea civilă, presa şi cetăţenii Republicii Moldova au fost lipsiţi de posibilitatea de a urmări procesul, care putea să clarifice schemele folosite pentru comiterea fraudelor bancare. UE va continua să evidenţieze lipsa independenţei sistemului judiciar şi agenţiilor de aplicare a legii în Republica Moldova”, se mai spune în mesaj.

UE menţionează că este gata să continue suportul pentru implementarea reformelor, care vor asigura independenţa, eficienţa, transparenţa şi responsabilitatea sistemului judiciar şi instituţiilor anticorupţie.

Fostul premier Vlad Filat, care pledează nevinovat, a fost condamnat luni, 27 iunie, pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă la 9 ani de închisoare. Sentinţa a fost pronunţată de instanţa primară, la peste 8 luni de când politicianul se află în arest. Vlad Filat a fost reţinut după un autodenunţ al primarului de Orhei, Ilan Şor, care susţine că i-a oferit ex-premierului mită de 250 de milioane de dolari pentru anumite servicii.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ue-comenteaza-condamnarea-ex-premierului-filat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19