Select your Top Menu from wp menus

Ucraina: la pescuit – cu tancul, eclicopterul sau chiar cu avionul

Cea mai nouă modă printre oligarhii din Ucraina este achiziționarea de blindate, tancuri, avioane sau elicoptere militare casate pentru a se duce cu ele la…pescuit.

Oamenii bogaţi din Ucraina cumpără tancuri şi blindate casate, fără dotări militare, evident, pentru a merge la pescuit sau vânătoare, relatează în ediţia sa de luni cotidianul ucrainean Segodnia, care scrie că segmentul ucrainean de Internet abundă în anunţuri privind tranzacţii în acest sens, iar cererea creşte de la an la an.

“Vindem blindate, tancuri, elicoptere şi chiar avioane de luptă, care cândva au servit armatei, iar acum sunt scoase din uz. Toate se află la numai 20 km de Kiev. Preţul unui transportor blindat se ridică la 80.000 de grivne (aproximativ 77.920 de euro) ”, declară pentru ziarul menţionat un vânzător de astfel de echipamente, prezentat doar cu prenumele Aleksandr.

Clienţii săi sunt şefi din administraţiile regionale, oligarhi, dar şi persoane cu bani din categoria ”noilor ucraineni” îmbogăţiţi peste noapte din activităţi nu tocmai legale, menţionează publicaţia amintită.

Unul din clienţi a dorit recent să cumpere un tanc T-64. ”Nu ştiu la ce îi va folosi tancul, dar aceasta nu este treaba mea. Noi avem de vânzare un astfel de exemplar, la preţul de 100.000 de grivne (aproape 97.000 euro) ”, mai spune Aleksandr, indicând că cei mai mulţi dintre clienţi provin din regiuni şi foarte puţini din capitala Kiev.