Select your Top Menu from wp menus

Ucraina va bloca un post de radio rusesc ce emite din regiunea transnistreană

Compania Națională de Radiodifuziune din Ucraina (CNRU) a câștigat concursul pentru frecvența radio din satul Petrovka, raionul Kominternovsk (Odesa), localitate aflată la hotar cu regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Decizia a fost luată de către Consiliul Național de Televiziune și Radio din Ucraina pe 6 noiembrie, informează Telekritika, citată de mediafreedomwatch.org.

Potrivit directorului general-adjunct CNRU, Valerii Iurcenko, această frecvență radio este foarte importantă pentru securitatea spațiului informațional al Ucrainei. Valerii Iurcenko a mai informat că, de ceva timp, din regiunea transnistreană, pe frecvența medie difuzează postul rusesc de radio „Vesti FM”, semnalul căruia ajunge în Ucraina și acoperă, în special, regiunea Odesa. CNRU consideră necesar să ofere posibilitatea de a difuza pe această frecvență radio posturile ucrainești, aducând totodată îmbunătățiri emițătoarelor care difuzează pe această lungime de undă.

Unul dintre aceste emițătoare de 100 kW, situat în satul Petrovka, regiunea Odesa, acoperă regiunile Odesa, Kirovograd, Nikolaev și Herson și va bloca semnalul ce va veni din regiunea transnistreană.

sursa: media-azi.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ucraina-va-bloca-un-post-de-radio-rusesc-ce-emite-din-regiunea-transnistreana/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19