Select your Top Menu from wp menus

Ucraina și Republica Moldova solicită transformarea misiunii de pace din Transnistria

Viceministrul ucrainean de externe, Vasil Bodnar, a declarat că Ucraina și Republica Moldova solicită transformarea misiunii ruse de menținere a păcii din Transnistria într-o misiune de poliție civilă sub auspiciile OSCE, potrivit presei ucrainene.

Potrivit diplomatului, Rusia trebuie să-și îndeplinească angajamentele asumate la summitul OSCE din 1999 și să-și retragă trupele din Transnistria, regiune separatistă a Republicii Moldova.

„Nu vedem necesitatea de a continua formatul militar actual de menținere a păcii pe Nistru. Credem că acesta poate fi transformat într-o misiune de poliție civilă, sub auspiciile OSCE, de exemplu” – a explicat ministrul adjunct de externe al Ucrainei, într-un comentariu pentru agenția de presă RBC.

În materialul publicat se menționează că epidemia de coronavirus a afectat formatul de negociere pentru soluționarea conflictului din Transnistria, „însă Ucraina și Republica Moldova continuă consultările pe acest subiect”.

sursa: radiochisinau.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ucraina-si-republica-moldova-solicita-transformarea-misiunii-de-pace-din-transnistria/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19