Select your Top Menu from wp menus

Ucraina: Noi negocieri de pace la Minsk între Kiev, Moscova și separatiști

Reprezentanți ai Kievului, Moscovei și separatiștilor din estul Ucrainei se reunesc vineri la Minsk, capitala Belarusului, în încercarea de a face să avanseze procesul de pace în reglementarea conflictului ucrainean, în contextul unui armistițiu foarte fragil.Separatiștii vor fi reprezentați la discuțiile din capitala belarusă de ‘premierul’ autoproclamatei republici Donețk, Aleksandr Zaharcenko, și de ‘vicepremierul’ Andrei Purghin. Acesta din urmă a declarat joi că participanții vor evoca cu prioritate problema ‘statutului special’ pentru regiunile Donețk și Lugansk.

În același timp, reprezentantul Kievului, fostul președinte ucrainean Leonid Kucima, a subliniat înainte de plecarea spre Minsk că negocierile ‘nu pot avea loc în niciun caz în detrimentul independenței Ucrainei și integrității sale teritoriale’. El a respins de asemenea ‘orice formă de federalism și recunoașterea republicilor autoproclamate’ în bastioanele rebele.

Protocolul în 12 puncte, încheiat la 5 septembrie la Minsk și semnat și de ambasadorul Rusiei în Ucraina, precum și de un reprezentant al OSCE, conține dispoziții privind controlul la granița ruso-ucraineană cu ajutorul OSCE și crearea unei zone de securitate în teritoriile de frontieră. Protocolul prevede totodată ajutor umanitar și refacerea economică a regiunii industriale Donbas.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ucraina-noi-negocieri-de-pace-la-minsk-intre-kiev-moscova-si-separatisti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19