Select your Top Menu from wp menus

Ucraina a SUSPENDAT EXPORTUL de ENERGIE ELECTRICĂ în Moldova şi Belarus

Ucraina a suspendat temporar exportul de energie electrică în Republica Moldova și Belarus în scopul de a menține un echilibru între consum și generarea de energie electrică în Sistemul integrat energetic al Ucrainei și de a evita penele de curent pentru consumatorii interni. Ministerul ucrainean al Energiei și Combustibilului a decis suspendarea temporară a exportului de energie electrică în Republica Moldova și Belarus”, a informat serviciul de presă al Ministerului Energiei de la Kiev.

Decizia privind sistarea exportului de curent electric către Belarus a fost luată de Kiev încă la 29 septembrie 2014. Tot din septembrie, Ucraina a redus cu 50% livrările de energie electrică în Republica Moldova.

Atunci oficialii ucraineni au declarat că suspendarea totală de export a curentului electric către Moldova va afecta regiunea Odesa, cu care sistemele de transportare e electricităţii sunt interconectate.

În august trecut fostul premier Ion Sturza avertiza că în loc să organizeze acțiuni populiste, Guvernul ar trebui să se pregătească pentru sezonul rece, în contextul în care Republica Moldova ar putea rămâne la iarnă fără gaz și energie electrică.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ucraina-a-suspendat-exportul-de-energie-electrica-in-moldova-si-belarus/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19