Select your Top Menu from wp menus

Tudor Panţâru este noul preşedinte al Curţii Constituţionale

Judecătorul Tudor Panţâru a fost ales astăzi, 12 mai, preşedinte al Curţii Constituţionale (CC), pe un mandat de trei ani. Numirea acestuia a survenit în urma expirării mandatului de magistrat al fostul preşedinte al CC Alexandru Tănase, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al CC, alegerea noului preşedinte a avut loc prin vot secret. Tudor Panţâru este judecător al CC din februarie 2013. Magistratul este absolvent al facultății de drept, din cadrul Universității de Stat. Anterior a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, ambasador și reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă ONU. A fost și președinte al Tribunalului Comercial ONU, judecător internațional la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului și la Curtea Constituțională din Bosnia și Herțegovina.

Mandatul de judecător constituțional al lui Alexandru Tănase a expirat în aprilie anul curent. Mandatul declarat vacant a fost atribuit prin concurs Victoriei Iftodi care și-a depus astăzi, 12 mai, jurământul în plenul Parlamentului, în prezența șefului statului Igor Dodon şi a președintelui Consiliului Superior al Magistraturii Victor Micu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/tudor-pantaru-este-noul-presedinte-al-curtii-constitutionale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19