Select your Top Menu from wp menus

Tuberculoza face ravagii in satul Bulăieşti, raionul Orhei

In s. Bulaiesti  incidenta prin TBC este  de aproape  7 ori mai mare fata de media raionala! Asta,  in conditiile in care nici pe ansamblul raionului situatia nu este deloc radioasa: in fiecare saptamana inregistrandu-se intre 2 si 8 cazuri de tuberculoza.

Situatia in satul Bulaiesti  este, insa, si mai grava.  Numarul de cazuri de tuberculoza inregistrate aici in primele 4 luni ale anului current depaseste de cca 7 ori media pe raionul Orhei.

Spre  sfarsitul saptamanii trecute, Consiliul local Bulaiesti a fost nevoit sa se convoace, din cauza acestei probleme,  in sedinta extraordinara, comunica Centrul de Sanatate Publica Orhei.

Potrivit Lidiei Bordian, sefa sectie epidemiologica la CSP Orhei, la  Bulaiesti incidenţa prin TBC, in lunile ianuarie-aprilie, a constituit tocmai 381 de cazuri la 100 mii populaţie comparativ cu incidenţa medie pe raion – 56  decazuri. In satul Bulaiesti locuiesc in jur de 1500 de oameni, o buna parte din acestia – de nationalitate ucraineana.

Alesii raionali, de asemenea,  par sa fie preocupati de situatia epidemiologică determinată de tuberculoză. In orice caz , pe ordinea de zi a sedintei  ordinare a Consiliul raional Orhei care se intruneste maine,  22 mai, a  fost inclusa si  aceasta chestiune.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/tuberculoza-face-ravagii-in-s-bulaiesti-raionul-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19