Select your Top Menu from wp menus

Trenurile renovate s-au defectat pentru că în rezervor se toarna motorină amestecată cu apă. CFM neagă toate afirmațiile

Directorul uzinei de la Pașcani, General Electroputere VFU, Cătălin Cornea se plânge că reputația firmei are mult de suferit din cauza trenurilor moldovenești renovate care s-au stricat de câteva ori deja. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru eco.md. Cornea susține că de vină sunt mecanicii care nu respectă cerințele de exploatare.

“Cum să ceri de la un tren, oricât de performant, să circule la infinit, dacă nu schimbi uleiul conform recomandărilor producătorului, la 15.000 km, ci aștepți  82.000 de km până când motorul se calează, dacă nu schimbi filtrele, dacă bagi în rezervor motorină amestecată cu apă și cu un conținut mai ridicat de sulf decât cel acceptat sau dacă motorina pe care o folosești conține rugină?” s-a întrebat directorul uzinei de la Pașcani, făcând referință la defectarea unui tren proaspăt renovat.

Cătălin Cornea susține că din cauza defecțiunilor în serie pe care le-au avut trenurile renovate la fabrică reputația companiei a fost afectată.

“Ne afectează reputația, iar asta este foarte important pentru noi, întrucât intenția noastră era – și este și acum – să dezvoltăm produsul în tot spațiul CSI și în Țările Baltice.” a spus Cornea.

Serghei Tomșa, șeful interimar de la CFM neagă toate acuzațiile ale directorului uzinei de la Pașcani. Tomșa spune că, uleiul este schimbat la timp iar în ce privește motorina “Motorina Euro 5 pentru trenurile renovate, o procurăm și o depozităm separat. Înainte de a fi alimentate trenurile, combustibilul este verificat la laborator. Într-adevăr în motorul defect au fost găsite urme de lichid, dar este vorba de lichidul nimerit din radiator. După ce motorul a fost reparat nu am avut probleme”, a precizat directorul CFM.

La moment nu circulă nici unul dintre cele trei trenuri renovate la uzina de la Pașcani. CFM a decis să le scoată de pe șine după ce unul dintre ele a luat foc pe 6 martie. Circulația va fi oprită până când va fi încheiată investigația privind cauzele incendiului.

sursa: moldova.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/trenurile-renovate-s-au-defectat-pentru-ca-in-rezervor-se-toarna-motorina-amestecata-cu-apa-cfm-neaga-toate-afirmatiile/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19