Select your Top Menu from wp menus

Treizeci de zile de arest pentru ministrul transporturilor

Instanța a admis demersul procurilor de a-l plasa în arest preventiv pentru 30 de zile pe ministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, Iurie Chirinciuc, transmite IPN. Oficialul se va afla în Penitenciarul nr. 13 până pe 27 mai.

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a acuzat Centrul Național Anticorupție că prin „jocuri … murdare și mișelești, încearcă înlăturarea Partidului Liberal de la guvernare.” Într-o conferință de presă, Ghimpu a mai spus că reținerea ministrului transporturilor Iurie Chirinciuc s-a făcut doar pentru manipularea opinie publice.
Pe de altă parte , procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție au difuzat imagini care, potrivit procurorului-șef al PA, Viorel Morari, ar scoate în evidență elemente corupționale în activitatea ministrului, iar Morari a respins acuzațiile.

Chirinciuc a fost reținut joi pentru 72 de ore și este bănuit că împreună cu un oficial de la Administrația drumurilor, și el reținut, ar fi canalizat prin presiuni și intimidări fonduri de la Banca Europeană spre firme apropiate. Șefii acelor firme au fost și ei reținuți în acest dosar. Chirinciuc riscă până la 15 ani închisoare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/treizeci-de-zile-de-arest-pentru-ministrul-transporturilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19