Select your Top Menu from wp menus

Trei procurori și patru ofițeri de investigație, bănuiți în dosarul privind interceptările ilegale

Patru ofițeri de investigație, inclusiv, un șef de subdiviziune din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP și trei procurori sunt bănuiți de culegere ilegală a informațiilor ocrotite de lege (viața personală – care constituie secret personal și familial) fără consimțământul persoanei, cu utilizarea mijloacelor tehnice speciale destinate pentru deținerea ascunsă a informației, precum și violarea dreptului la secretul convorbirilor telefonice, cu încălcarea legislației și cu folosirea situației de serviciu. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, urmărirea penală a fost pornită la începutul lunii septembrie 2019, de către Procurorul General în trei cauze penale, care au fost, ulterior, conexate într-o singură procedură.

Potrivit PA, în cadrul urmăririi penale au fost audiate în calitate de martori 12 persoane, patru persoane au fost recunoscute și audiate în calitate de parte vătămată, au fost ridicate și examinate trei seturi de obiecte și documente. 

Potrivit legii, infracțiunea prevăzută de art. 177 alin.(1/1) din Codul Penal se pedepseşte cu amendă în mărime de la 27.500 la 37.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore. Art.178 alin.(2) lit.lit.a), b) din Codul Penal prevede o pedeapsă cu amendă de la 27.500 la 37.500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 240 de ore, sau închisoare de până la trei ani, sau privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de până la trei ani.

Precizările Procuraturii Anticorupție au fost făcute în contextul în care președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică, Chiril Moțpan, a dezvăluit vineri, în cadrul unui briefing de presă că mai mulți jurnaliști, activiști civici și profesori ar fi fost interceptați în perioada de guvernare a democraților. Deputatul Blocului ACUM a prezentat și o listă a jurnaliștilor care ar fi fost interceptați, printre care se numără și președinta Centrului de Investigații Jurnalistice, Cornelia Cozonac, dar și jurnaliștii Constantin Cheianu, Val Butnaru, Natalia Morari, Mariana Rață, Valentina Ursu, Ion Preașcă, Alina Radu și alții.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/trei-procurori-si-patru-ofiteri-de-investigatie-banuiti-in-dosarul-privind-interceptarile-ilegale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19