Select your Top Menu from wp menus

Trei persoane reținute pentru trucarea licitațiilor transfuziei sanguine

Procuratura Anticorupție de comun cu SPIA efectuează urmărirea penală pe faptul abuzului de serviciu, comis de persoane publice din cadrul Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui (CRTS) și a factorilor de decizie ai Agenției Achiziții Publice.
Acțiunile au loc în contextul unei bănuieli rezonabile cu privire la trucarea licitațiilor în domeniul efectuării transfuziei sângelui.
Concomitent, Procuratura Anticorupție a inițiat o urmărire penală suplimentară în privința unui agent economic pentru tentativă de escrocherie. În concret, în participație cu conducerea CRTS, acesta ar fi organizat instalarea unui aparat de plasmafereză în incinta Spitalului municipal din Bălți, care urma a fi finanțat din fonduri externe, însă, în realitate, fără a fi importat, respectivul utilaj medical a fost preluat de la CRTS.
În cadrul acțiunilor de urmărire penală efectuate astăzi, procurorii au reținut trei persoane. Este vorba despre șefa CRTS și juristul acesteia, precum și un vicedirector al Agenției Achiziții Publice.
Urmărirea penală continuă, iar Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs.Notă:
Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Procuratura Generală

07.06.2021


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/trei-persoane-retinute-pentru-trucarea-licitatiilor-transfuziei-sanguine/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19