Select your Top Menu from wp menus

Trei parlamentari britanici, acuzati de coruptie in urma unei anchete jurnalistice sub acoperire

Trei parlamentari britanici se afla in mijlocul unui scandal dupa ce au fost filmati fara stirea lor in timp ce se pare ca isi ofereau serviciile, in schimbul banilor, unor jurnalisti sub acoperire care au pretins ca sunt reprezentanti ai unei companii private, transmite AFP.

Trei membri ai Camerei Lorzilor au fost filmati cu camera ascunsa de jurnalistii de la Sunday Times, la doua zile dupa un caz similar, in care un deputat conservator este suspectat de trafic de influenta.

Partidul Laburist i-a suspendat duminica pe doi dintre lorzii implicati, Jack Cunningham si Brian Mackenzie, in timp ce al treilea, John Laird, membru al Partidului Unionist din Ulster, a demisionat din grupul sau parlamentar in asteptarea rezultatelor anchetei.

Cei trei neaga ca ar fi incalcat reglementarile parlamentare, care interzic membrilor Camerei Comunelor si Camerei Lorzilor sa accepte sume de bani sau anumite beneficii pentrua promova o anumita cauza. Informatiile dezvaluite de ancheta publicatiei britanice vine la doua zile dupa ce deputatul Patrick Mercer a demisionat din grupul parlamentar conservator dupa ce a fost filmat in cadrul unei anchete jurnalistice demarate de BBC si Daily Telegraph.

Potrivit mass-mediei londoneze, deputatul a fost abordat de catre reporteri care s-au dat drept membri ai unor grupuri de interese ale unor companii care doresc ca insulele Fiji sa revina in cradrul Commonwealth-ului, statut care le-a suspendat in 2009.

Daily Telegraph scrie ca, dupa ce a primit 4.000 de lire sterline (4.700 de euro) deputatul a prezentat Parlamentului cinci intrebari scrise de lobby-istii falsi precum si o motiune parlamentara in favoarea insulelor Fiji.

Potrivit ziarului, deputatul a acceptat sa le dea jurnalistilor sub acoperire legitimatii care sa le permita accesul in Camera Comunelor.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/trei-parlamentari-britanici-acuzati-de-coruptie-in-urma-unei-anchete-jurnalistice-sub-acoperire/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19