Select your Top Menu from wp menus

Trei oameni de afaceri, răpiți de o gruparea criminală

Cinci bărbați sunt bănuiți că, îmbrăcați în uniforme de culoare neagră cu inscripția: poliția și înarmați cu arme de foc, au stopat un automobil în care se aflau trei oameni de afaceri din stânga Nistrului, i-au încătușat și i-au dus într-o casă din suburbia Chișinăului, unde i-au ținut timp de o zi. Indivizii sunt cercetați pentru șantaj și amenințarea cu moartea, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, incidentul a avut loc în luna februarie 2016, pe traseul Chișinău-Anenii Noi, satul Chetrosu. După ce i-au eliberat, suspecții le-au cerut 100 de mii de dolari. Cei trei antreprenori, sub presiunea amenințărilor, au transmis interlopilor suma cerută.

În urma măsurilor speciale de investigație, autorii infracțiunii au fost identificați și arestați. Cu excepția unuia, care, la câteva zile de la primirea banilor ceruți de la cei trei oameni de afaceri, a fost răpit în orașul Tiraspol, la comanda unor lideri criminali foarte influenți din stânga Nistrului. Până în prezent, acesta nu a fost găsit, se presupune că a fost asasinat în urma unor reglări de conturi între membrii grupării.

Un alt membru al grupării a fost anterior condamnat pentru implicare în omor la comandă și a fost eliberat din detenție după ispășirea pedepsei de 12 ani privațiune de libertate. Acesta este membru activ și unul din cei mai apropiați oameni ai hoțului în lege „Micu”.

Învinuiții riscă de la 13 la 15 ani privațiune de libertate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/trei-oameni-de-afaceri-rapiti-de-o-gruparea-criminala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19