Select your Top Menu from wp menus

Trei medici de la Spitalul Raional Orhei au fost sancționați disciplinar

Cei doi medici care s-au bătut în sala de operație la Spitalul Raional Orhei au fost sancționați cu mustrare, iar vice-directorul instituției medicale a primit avertisment, pentru că nu a supravegheat activitatea secției de chirurgie. Măsurile au fost aplicate de administrația spitalului, în urma anchetei desfășurate.

Scandal la Spital. Acuzaţii grele ale unui chirurg din Orhei la adresa şefului său

În cadrul investigației s-a stabilit că medicul Valeriu Slutu a ignorat prevederile Regulamentului intern al spitalului. Chirurgul a efectuat o intervenţie chirurgicală în afara programului și fără să anunțe șeful secţiei de chirurgie sau administraţia spitalului. Totodată, Valeriu Slutu nu a respectat Protocolul de funcţionare a blocului operator, care prevede că șeful secției de chirurgie este responsabil de buna desfășurare a activității chirurgicale.

În același timp, comisia care a investigat incidentul a constatat că şeful secţiei de chirurgie Ivan Şiman a încălcat normele deontologice prin faptul că l-a agresat fizic pe chirurgul Valeriu Slutu. Potrivit Codului de Etică al lucrătorului medical şi farmacistului, Ivan Șiman era obligat să soluționeze litigiul pe cale amiabilă.

Ministerul Sănătății. care a emis un comunicat pe marginea cercetării acesui caz, susține  că incidentul nu a afectat calitatea asistenței medicale acordate pacientei, care se afla în sala de operație în timpul conflictului. La fel, MS condamnă orice formă de agresiune sau manifestare violentă în cadrul unei instituții medicale și dezaprobă, inclusiv atitudinea agresivă a şefului secţiei de chirurgie Ivan Şiman față de jurnalistul care documenta incidentul din sala de operație.

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/trei-medici-de-la-spitalul-raional-orhei-au-fost-sanctionati-disciplinar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19