Select your Top Menu from wp menus

Trei grădiniţe şi un centru de sănătate din raionul Orhei vor avea sisteme de încălzire pe biomasă. La fel se vor încălzi câteva instituţii din raioanele Rezina şi Şoldăneşti

Mai mulţi primari din raioanele Orhei, Rezina, Şoldăneşti, Anenii Noi, Cantemir, Leova şi Ungheni au semnat astăzi Memorandumuri de colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, prin intermediul cărora îşi vor conecta instituţiile publice la sisteme termice pe bază de biomasă
În raionul Orhei, gradiniţele din Mito , Bieşti şi Camencea, dar şi centrul de sănatate din Morozeni se vor încalzi cu cazane ce vor utiliza în calitate de combustibi,l brichete din biomasă.
Lucrările de proiectare şi instalare a sistemelor de încălzire pe bază de biomasă vor începe în aceste localităţi în septembrie curent şi vor dura în medie şase luni.
Pentru a realiza proiectele, localitaţile respective vin cu un aport propriu, care totalizează peste 700 de mii de lei.

Şi în două raioane vecine cu Orheiul , câte 5 localităţi vor beneficia de încălzire pe bază de biomasă a înstituţiilor publice.
În raionul Rezina acestea sunt: gimnaziile din Tahnăuţi, Ţareuca Sârcova; gradiniţa din Ţareuca şi liceul din Echimăuţi.
În Şoldăneşti vor fi încalzite: gimnaziile din Climăuţii de Jos, Şestaci; liceele din Cuşmirca , Vadu Raşcov şi grădiniţa din Parcova.
Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova este un proiect de 4 ani, implementat în 2011-2014. Bugetul total al proiectului este de 14.56 milioane Euro, acordați de Uniunea Europeană (14 mln Euro) și PNUD Moldova (560,000 Euro).


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/trei-gradinite-si-un-centru-de-sanatate-din-raionul-orhei-vor-avea-sisteme-de-incalzire-pe-biomasa-la-fel-se-vor-incalzi-cateva-institutii-din-raioanele-rezina-si-soldanesti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19