Select your Top Menu from wp menus

Trei bănci din ţară urmează a fi verificate de BNM

Banca Naţională a Republicii Moldova anunţă că în anul 2018 va finaliza procesul diagnosticării complexe a băncilor comerciale, ceea ce constituie o etapă crucială în decontaminarea sectorului bancar, transmite Mold-street.

Procesul dat implică controale complexe în teren finalizate la cinci din cele şapte bănci, care nu sunt filiale ale unor grupuri bancare străine, se arată în Memorandumul suplimentar cu privire la politicile economice şi financiare asumat de către Guvern şi BNM.

Se vor efectua controalele în teren la cele două bănci locale de mărime mică, până la sfârşitul lunii ianuarie 2018, iar analiza expunerilor faţă de părţile afiliate va fi efectuată la cele mai mari trei bănci din ţară cu asistenţa unei companii internaţionale, pe când analiza expunerilor în băncile care nu au o importanţă sistemică sunt efectuate de BNM în cadrul controalelor complexe în teren.

Printre măsurile ulterioare de asigurare a respectării cerinţelor faţă de bănci se numără: emiterea de dispoziţii privind reclasificarea activelor, majorarea provizioanelor prudenţiale la pierderile de la creditare, precum şi îmbunătăţirea aspectelor ce ţin de guvernanţă şi managementul riscurilor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/trei-banci-din-tara-urmeaza-a-fi-verificate-de-bnm/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19