Tratamentul minim-invaziv al malformațiilor cardiace la copii va fi finanțat de Compania Națională de Asigurări în Medicină. Primele intervenții ar putea fi asigurate chiar din anul 2017. CNAM examinează posibilitatea alocării banilor în acest scop. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, transmite IPN.
Într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății se menționează că micii pacienți vor fi tratați cu suportul statului, în instituțiile medicale din țară, unde există specialiști și condiții pentru realizarea intervențiilor minim-invazive. Datorită unui proiect implementat de o echipă de medici din țară și de peste hotare, 33 de copii au beneficiat de tratament modern gratuit. Totuși, numărul pacienților care necesită intervenții minim-invazive este mare. Potrivit statisticilor Institutului Mamei și Copilului, tratamentul este indicat pentru aproximativ 30% dintre copiii cu patologii cardiace înnăscute.
Cardiologia pediatrică intervențională asigură succesul tratamentului în proporție de peste 95% și o reabilitare rapidă. O intervenție costă în jur de 90 de mii de lei. Peste 400 de copii se nasc cu malformații congenitale cardiace, în fiecare an.
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…