Select your Top Menu from wp menus

Transparency International a plasat Moldova pe locul 103 după indicele percepției corupţiei

Trei rapoarte importante vor fi date publicităţii astăzi în lume despre cele mai importante probleme ale momentului: raportul Transparency International despre indicele percepției corupţiei, Freedom House despre libertatea în lume şi Human Rights Watch despre respectarea drepturilor omului.

În ceea ce privește corupţia, unul din subiectele care au scos mii de moldoveni în stradă în ultimele două luni, Transparency International plasează Moldova pe poziția 103, mai aproape de Federaţia Rusă – 119, decât de Georgia – 48. Ucraina este plasată pe poziția 130. Raportul a analizat în acest an 168 de tari și teritorii și clasamentul este alcătuit din opiniile experților care se referă la corupţia din instituţiile statului.

Țările care sunt în fruntea clasamentului – Danemarca, pe locul întâi – sunt ţări în care percepţia publică este că un act de corupţie este descoperit și pedepsit de justiţie, iar cei vinovaţi sunt traşi la răspundere. Un scor slab înseamnă că darea şi luarea de mită sunt fenomene frecvente, iar persoanele vinovate de corupţie rămân nepedepsite, iar instituţiile publice nu răspund nevoilor cetăţenilor.

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/transparency-international-a-plasat-moldova-pe-locul-103-dupa-indicele-perceptiei-coruptiei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19