Select your Top Menu from wp menus

Transnistria sfidează mecanismul de desfășurare a misiunii de pacificare, CUC

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) își reiterează nedumerirea în legătură cu pregătirile pentru desfășurarea neautorizată a unor exerciții militare în stânga Nistrului care ar putea genera noi tensiuni în Zona de Securitate. Potrivit unui comunicat de presa al Biroului pentru Reintegrare luni, 31 iulie, în regiunea „plajei soldățești” din preajma satului Ternovca, raionul Slobozia, a fost atestată concentrarea tehnicii și a echipamentului militar special, transmite IPN.

Ieșirea la faţa locului a observatorilor militari a fost blocată de către Comandamentul Militar Superior al pacificatorilor din partea Tiraspolului. Potrivit CUC, astfel au fost încălcate grav prevederile înțelegerilor dintre copreședinții comisiei din iulie anul curent, prin care s-a convenit ca pe timpul concediului estival părțile să se abțină de la acțiuni unilaterale care ar putea duce la destabilizarea situației în Zona de Securitate.

După retragerea tehnicii și a echipamentului militar special, peste două ore observatorii militari au reușit să se deplaseze la faţa locului, unde au depistat o unitate tehnică militară blindată fără a i se identifica proveniența. Marți, 1 august, structurile militare ruse și transnistrene au evacuat tehnica blindată și au blocat sectorul de desfășurare a exercițiilor militare preconizate, fără a informa în prealabil Comandamentul Militar Întrunit.

Acțiunile date sunt calificate de către autoritățile de la Chișinău drept provocatoare și sfidătoare, care încalcă mecanismul existent de desfășurare a misiunii de pacificare. Potrivit Biroului pentru Reintegrare, reprezentanții Tiraspolului din nou manifestă incapacitatea de a-şi respecta obligațiunile asumate, ignoră documentele de bază ale Comisiei și blochează înțelegerile stabilite la nivel de copreședinți.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/transnistria-sfideaza-mecanismul-de-desfasurare-a-misiunii-de-pacificare-cuc/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19