Select your Top Menu from wp menus

Traian Băsescu: După alegerile din Moldova, voi cere cetăţenia

Preşedintele României Traian Băsescu a anunţat, într-un interviu acordat postului naţional de televiziune Moldova 1, că după alegerile parlamentare din Republica Moldova va face o vizită de rămas bun la Chişinău. Cu această ocazie, șeful statului va cere şi cetăţenia, el precizând că este un gest simbolic. Şeful statului a afirmat că îşi doreşte „mult unirea cu Moldova”, informează Mediafax.

Întrebat dacă va cere cetăţenia Republicii Moldova, aşa cum a mai anunţat, de-a lungul timpului, preşedintele a răspuns: „Categoric da, am şi vorbit cu preşedintele Timofti zilele trecute pe această temă şi am stabilit că, după alegerile din Republica Moldova, voi face o vizită, ocazie cu care este şi vizita de rămas bun, şi voi depune cererea pentru dobândirea cetăţeniei Republicii Moldova”.

Întrebat dacă această iniţiativă este un simbol sau mai mult, Traian Băsescu a răspuns: „Un simbol şi atât. Un gest simbolic, dacă autorităţile din Republica Moldova vor dori să o facă, pentru că eu pot să cer, dar trebuie să mi-o şi aprobe cineva, cetăţenia”.

Traian Băsescu: În suflet mi-aş dori mult unirea cu Republica Moldova, nu renunţ la teoria că suntem un popor. Potrivit preşedintelui Traian Băsescu, acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă românii de pe ambele maluri ale Prutului vor dori acest lucru.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/traian-basescu-dupa-alegerile-din-moldova-voi-cere-cetatenia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19