Select your Top Menu from wp menus

Tragic şi neverosimil: Copil de 2 luni din Orhei a murit intoxicat cu nitraţi

Un copil de doar două luni din Orhei a murit din cauza intoxicării cu nitraţi. Despre acest caz tragic şi neverosimil a relatat Afanasie Leonte, doctor în ştiinţe medicale, şef de secţie la Centrul de Sănătate Publică (CSP) Orhei, în cadrul emisiunii radiofonice “Să fiţi sănătoşi”.
Nenorocirea s-a întâmplat într-o familie săracă din cartierul Slobozia Doamnei. Mama copilului, o tânără de vreo 20 de ani, a fost nevoită să incetese alăptarea bebeluşului şi să-l treacă la alimentaţie artificială. Mâncarea o pregătea cu apa scoasă din fântână. După ce copilul a fost internat la spital în stare foarte gravă, iar a doua zi a decedat, s-a stabilit că concentraţia de nitraţi în apa din fântână depăşeşte norma admisibilă de mai bine de 6 ori.
Potrivit lui Afanasie Leonte, pericolul intoxicării cu nitraţi este real la orice vârstă, inclusiv în cazul consumului produselor agroalimentare care nu dispun de certificat de calitate şi nu sunt sigure. Recent, din cauza nitraţilor în exces, CSP Orhei a retras din vânzare 50 de kg de pepene galben.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/tragic-si-neverosimil-copil-de-2-luni-din-orhei-a-murit-intoxicat-cu-nitrati/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19