Select your Top Menu from wp menus

Tragedie: un băiat de 9 ani s-a înecat în iazul de lângă satul Trifeşti, Rezina

  Nenorocirea  a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute .  In amiaza zilei de sambata, in iazul din apropierea satului  Trifeşti, Rezina s-a inecat un baietel in varsta de 9 ani. Corpul neinsufletit al baiatului a fost scos din apa de catre tatal copilului. Parintele a alergat la iaz dupa ce alti doi copii, care se aflau la scaldat impreuna cu fiul barbatului, i-au anuntat  pe maturi despre cele intamplate.

 Baiatul in varsta de doar 9 ani s-a inecat in   jurul orei 14.00 în iazul situat nu departe de satul Trifeşti, raionul Rezina.  Peste aproximativ 2 ore  cadavrul copilului a fost extras din iaz de catre tatăl acestuia.

Dupa cum a relatat  Viorel Pătraş, sef sectie la Directia Situatii Exceptionale Orhei, copilul ar fi mers la scaldat impreuna cu doi prieteni de-ai sai . Cei trei min ori  au ales un loc mai indepartat si ferit de ochii maturilor care se aflau la odihna pe malul iazului. Astfel, nicio persoana adulta nu a putut veni rapid in ajutor si preveni  sfarsitul tragic.

Sursa citata a tinut sa mentioneze ca  pe parcursul zilelelor   de odihnă în republică a mai fost inregistrat un caz de inec al unui copil – in raionul Ungheni, iar de la inceputul anului printre cele peste 70 de victime ale apelor se numara 17 copii inecati in diverse localitati ale republicii.