Select your Top Menu from wp menus

Tragedia din Egipt: 74 de morți și sute de răniți la un meci de fotbal

Cel puţin 74 de persoane şi-au pierdut viaţa miercuri seara la Port Said şi sute de persoane au fost rănite în cursul violenţelor care au izbucnit după un meci între echipele Al-Masry şi Al-Ahly, în campionatul de fotbal al Egiptului, determinând intervenţia armatei, informează AFP.

 

„Bilanţul se ridică la 74 de morţi, între care un poliţist”, a anunţat Ministerul Sănătăţii, în timp ce televiziunea de stat a anunţat mobilizarea armatei în acest oraş pentru a se evita noi ciocniri între suporteri.

Ciocnirile s-au soldat şi cu 248 de răniţi, conform Ministerului de Interne, deşi televiziunea făcea referire la 1.000 de persoane rănite. Poliţia a anunţat, de asemenea, că a arestat 47 de persoane.
Ministrul de interne Mohammed Ibrahim a declarat, prin intermediul unui comunicat, că majoritatea celor care şi-au pierdut viaţa au fost călcaţi în picioare în timpul busculadei create. Suporterii s-au încăierat cu pumni şi picioare, iar conform unor surse medicale mai multe persoane au decedat în urma unor lovituri de cuţit.
Ciocnirile au început în momentul în care arbitrul a fluierat finalul meciului în cursul căruia Al-Masry i-a aplicat lui Al-Ahly, una din cele mai bune echipe din Egipt, prima înfrângere (3-1) din acest sezon în cadrul etapei a 17-a a campionatului.
Sute de suporteri ai formaţiei Al-Masry, un club din Port Said, au invadat terenul şi au început să arunce cu pietre şi sticle împotriva fanilor de la Al-Ahly, grupare din Cairo, declanşând violenţele.
Sursa: agerpres.ro