Select your Top Menu from wp menus

TRADIŢIE respectată: Susţinătorii lui Ilan Shor, DIN NOU, la Curtea de Apel//VIDEO/FOTO

Susţinătorii lui Ilan Shor s-au prezentat din nou în faţa sediului Curţii de Apel, unde astăzi este examinat recursul avocaţilor, care cer ca primarul de Orhei să fie eliberat din arest.  Ca şi la precedentele proteste organizate în acelaşi scop la Chişinău, în faţa mulţimii s-au postat Valeri Klimenko, directorul executiv al MSPR Ravnopravie, care de curând i-a predat preşedinţia formaţiunii lui Ilan Shor, şi consilieri care reprezintă Ravnopravie în Consiliul orăşenesc Orhei.

Porivit imaginilor transmise live de la faţa locului, între organizatorii şi participanţii la manifestaţie au format un perete viu câţiva tineri atletici. În acelaşi timp, spre deosebire de alte proteste de acest fel, poliţişti în uniformă sunt foarte puţini şi se văd undeva pe planul doi.

Printre manifestanţi, în majoritate – femei trecute de vârstă medie, par a fi mai puţine persoane îmbrăcate în tricouri care îl înfăţişează pe Ilan Shor după gratii. În schimb, pe capetele multora sunt şepci pe care sunt imprimate fie simbolica locală, fie imaginea primarului de Orhei.

Cuvântările şi scandările de la mitingul de azi au un laitmotiv cunoscut. Protestatarii consideră că Ilan Shor nu este vinovat, că el poate fi cercetat în libertate şi că el trebuie să revină acasă. Ca şi alte dăţi, a fost enunţată ameninţarea de blocare a drumului internaţional care intersectează oraşul Orhei.

2-foto-autobuze

În acelaşi timp, de menţionat că azi, pe acest drum au plecat spre Chişinău mai multe autobuze şi microbuze cu manifestanţi din Orhei, care s-au îmbarcat în transport în mod organizat, aşa cum s-a întîmplat de fiecare dată în preajma stadionului orăşenesc.

Tradiţional, apelul de a-l susţine pe Ilan Shor a fost lansat în ajun pe internet de către preşedinta Federaţiei de Tenis din Moldova, Marina Tauber, care însă niciodata nu a ieşit în faţa mulţimii şi nu a vorbit la proteste. Marina Tauber este una din persoanele apropiate lui Ilan Shor, care figurează în raportul KROLL ca făcând parte din acţionariatul Unibank – una din cele 3 bănci care au fost implicate în furtul mliardului.

Amintim că pe 21 iulie, Judecătoria Buiucani a prelungit mandatul de arest pentru 30 de zile pe numele primarului de Orhei, Ilan Shor, care este acuzat de procurori de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în perioada când administra afaceri în domeniul bancar.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/traditie-respectata-sustinatorii-lui-ilan-shor-din-nou-la-curtea-de-apel-videofoto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19