Select your Top Menu from wp menus

TOP mituri despre vaccinarea antigripală

Imunizarea nu e eficientă, poţi face boala chiar de la vaccin, iar dacă te-ai înţepat anul trecut vei fi protejat şi în acest an. Medicii dezvăluie care e adevărul, scrie Evenimentul Zilei.

Faci gripă şi cu vaccin! Imunizarea nu garantează faptul că nu vei face gripă. Studii făcute pentru sezonul 2010-2011 arată că vaccinul a fost eficient în 62% din cazuri, spune directorul Centrului American pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile, dr. Thomas Frieden. În alţi ani, eficienţa a fost de până la 90%.
Mai important este dacă vaccinul conţine tulpina care circulă. În acest an, tipurile de virus depistate la bolnavi au fost conţinute de vaccin (două tipuri A – H3N2 şi H1N1) şi un B. În mod surprinzător, în Europa tulpina dominantă (A/H1N1 -virusul pandemic), nu este aceeaşi care face ravagii în SUA (A/H3N2).

Toate sunt însă conţinute de vaccinul recomandat de OMS şi care se face inclusiv în România. În acest sezon, 600.000 de români au fost imunizaţi în campania Ministerului Sănătaţii, alţi 400.000 urmând să fie vaccinaţi în următoarele săptămâni.
Poţi face boala chiar de la vaccin? Aşa ceva nu e posibil. Viruşii sunt ucişi în timpul fabricării, ceea ce înseamnă că nu pot cauza îmbolnăviri. Vaccinul e apoi testat pe oameni. Singurele efecte adverse sunt înroşire şi durere la locul injecţiei.
Vaccinarea din anii trecuţi nu e neapărat valabilă şi în anul care urmează, pentru că virusurile care circulă de la an la an sunt diferite.

sursa: evz.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/top-mituri-despre-vaccinarea-antigripala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19