Select your Top Menu from wp menus

„TOP” al judecătorilor care au decis arestări ilegale, soldate cu 5,5 mln lei pierduti la CtEDO

Potrivit informaţiilor publice despre dosarele pierdute de R. Moldova la CtEDO, au fost  plătite despăgubiri de aproape 350 mii de euro (5,5 mil. lei) persoanelor care au fost lipsite ilegal de libertate, scrie Ziarul de Garda.
În cele mai multe cazuri, acest fapt s-a «datorat» contribuţiei judecătorilor de instrucţie.
Mulţi dintre aceştia au fost demişi, fie pe parcursul guvernării comuniste, fie după evenimentele din aprilie 2009. «Campionul» condamnărilor este Mihai Drosu, fost judecător de instrucţie la Judecătoria sect. Buiucani. În lista lărgită mai figureaza  Victor Lanovenco, fost judecător la Judecătoria Orhei si  alti 3 magistrati din judecatoriile de sector din capitala.

Din lista judecătorilor de instrucţie din cauza cărora R. Moldova a fost condamnată la CtEDO mai fac parte si 3 judecatori care  activează inca in instantele din Chisinau, noteaza publicatia citata.

Citeste mai multe pe:  zdg.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/top-al-judecatorilor-care-au-decis-arestari-ilegale-soldate-cu-55-mln-lei-pierduti-la-ctedo/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19