Categories: PoliticRegiuneȘtiri

TOP 5// Cele mai mari tarife pentru publicitatea electorală la posturile TV din Moldova. Pentru un minut – mii de euro!


Sumele pe care le pretind unele posturi TV din R.Moldova pentru publicitatea electorală care va fi transmisă în timpul campaniei electorale la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 sunt impresionante. Câteva televiziuni au stabilit preţuri care urcă de la 1000 de euro până la 4000 de euro pentru un minut de publicitate.
Asta arată datele din condiţiile privind oferirea spaţiului publicitar, pe care radiodifuzorii le-au prezentat Comisiei Electorale Centrale.

Posturile de televiziune care de mai mult timp sunt asociate cu numele liderului PD, Vladimir Plahotniuc, sunt lideri la capitolul respectivelor tarife.
Pe primul loc se află Prime TV – 4 000 euro.

Locul doi îl ocupă Publica TV – 2 000 euro.

Pe locul trei se situează Canal 2 şi Canal 3, care au stabilit un tarif egal – de 1 500 de euro pentru un minut de publicitate.

Pe locul trei a urcat şi o televiziune care a fost lansată doar de curând – Televiziunea Centrală. Aici un minut de publicitate îi va costa pe concurenţii electorali tot 1 500 de euro.

Atât acest post de televiziune, cât şi Orhei TV , unde un minut de publicitate costă 1 000 de euro, sunt cunoscute ca fiind afiliate lui Ilan Șor – liderul partidului cu același nume, care este şi primar la Orhei.

Tot 1 000 de euro solicită pentru un minut de publicitate un post de televiziune printre proprietarii careia se află o societate din Rusia – RTR Moldova care, astfel, împarte cu Orhei TV locul patru în clasamentul celor mai mari tarife la publicitatea electorală.

Televiziunea publică Moldova 1 şi-a adjudecat în acest clasament al celor mai mari preţuri pentru un minut de publicitate electorală abia locul 5, cu tariful în sumă de 900 de euro.

RadioOrhei

Recent Posts

Consumatorii ar putea plăti mai puțin pentru gazele naturale. Moldovagaz solicită ANRE revizuirea tarifului

Moldovagaz solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) revizuirea tarifului la gazele naturale. Furnizorul…

5 ore ago

Ce avere declară pentru 2023 prezentatorul de la adunarea Pobedăi lui Shor

Evenimentul de coalizare a forțelor proruse afiliate lui Ilan Shor, care s-a ținut la Moscova…

16 ore ago

Curtea Supremă de Justiție a amânat pentru toamnă, examinarea recursului în care SRL Genesis International cere 14 milioane de lei de la ÎM SCL Orhei

Admisibilitatea recursului declarat de Întreprinderea Municipală Servicii Comunal-Locative Orhei contra SRL Genesis Internațional, prin care…

o zi ago

Tentativă de transportare ilicită a 600 000 hrivne din Federația Rusă în Republica Moldova, contracarată de către vameși

Cazul a fost consemnat ieri, 23 aprilie, la postul vamal Leușeni, unde s-a prezentat pentru…

3 zile ago

Bașcana Evghenia Guțul riscă închisoare de până la șapte ani în cazul finanțării ilegale a fostului partid Șor, scos în afara legii

Procuratura Anticorupție a informat, miercuri, 24 aprilie, că finalizat urmărirea penală și a expediat în…

3 zile ago