Select your Top Menu from wp menus

TOP 10 zîmbete „hollywoodiene” în politica moldovenească!

Se ştie că, comunicare nonverbală joacă un rol extrem de important în politică, iar un zîmbet frumos îi poate aduce politicianului un rating neaşteptat de mare, scrie Tribuna.  Spre exemplu, ce ar fi Joe Biden, vicepreşedintele SUA, fără zîmbetul său, care a cucerit o lume întreagă? TRIBUNA  a realizat un clasament al politicienilor din Moldova cu cele mai „hollywoodiene” zîmbete. Clasamentul reflectă exclusiv opinia membrilor redacţiei noastre.

1.     Victor Bodiu, Secretar General al Guvernului  

Victor Bodiu este un politician relativ nou pe arena politică moldovenească. Cariera sa în domeniu este abia la început de cale, cu siguranţă însă că este unul din cei mai interesanţi şi carismatici demnitari de stat, iar zimbetul său, tipic american, nu lasă pe nimeni indiferent. Nouă ne place cum zîmbeşte Victor Bodiu şi îl îndemnăm să nu renunţe la acesta. Aşa şi viaţa pare mai frumoasă!

2.     Vlad Plahotniuc, vicepreşedinte al PDM, Prim-vicespeaker al Parlamentului

 Dacă acum cîţiva ani despre Vlad Plahotniuc se cunoşteau puţine, acum toţi îl ştiu pe vicepreşedintele PDM. Cineva îl critică, cineva îl laudă – noi îi apreciem zîmbetul. Ce ascunde însă zîmbetul său, e altă întrebare. Cert este că prima impresie pe care o lasă atunci cînd zimbeşte este cea de deschidere şi sinceritate. În aşa ritm, Vlad Plahotniuc are toate şansele să devină unul din cei mai apreciaţi politicieni din Moldova.

 3.     Mihail Formuzal, Başcanul Găgăuziei, liderul Partidului Regiunilor

Deşi are multe probleme în regiunea pe care o conduce şi e mai mult în „război” cu oponenţii politici, decît se dedică muncii, Başkanul nu uită să zîmbească. Iar cînd zîmbeşte Mihail Formuzal, totul în jur se luminează: şi Găgăuzia e mai frumoasă, şi Moldova mai bogată, şi oamenii mai fericiţi. Dle Başkan, nu  ne grăbim să dăm aprecieri activităţii Dvs. politice, dar cert este că ne place cum zîmbiţi, chiar şi atunci cînd situaţia este departe de a fi roz.

4.     Viorel Chetraru, Directorul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Şeful de la CCCEC este unul din cei mai simpatici demnitari din Republica Moldova. La cum arată, la sigur ar fi reuşit să devină un actor de succes. Ar fi fost un fel de George Clooney de Republica Moldova. Totuşi, el a ales să facă facultatea de drept şi să lupte cu corupţia, iar zimbetul său şarmant dezarmează pe oricine: fie criminal, fie cetăţean onest şi cu frică de lege.

5.     Petru Lucinschi, ex-Preşedinte al Republicii Moldova

A îmbătrîni frumos este o adevărată artă şi nu oricui îi reuşeşte acest lucru. Ajuns la frumoasă vîrstă de 71 de ani, Petru Lucinschi continuă să fie extrem de simpatic, cu un zîmbet fermecător. Noi credem că anume zîmbetul său şi modul în care îşi trăieşte viaţă îl fac pe al doilea Preşedinte al ţării să arate mai bine decît unii la 40 de ani. Dle. Lucinschi, zîmbiţi cît mai des! Cetăţenii R. Moldova au nevoie de un exemplu în acest sens!

6.     Mihai Godea, liderul Partidului „Acţiunea Democrată”

Cît a fost prim-vicepreşedinte al PLDM, Mihai Godea nu prea şi-a bătut capul de dantură şi zîmbet. Acolo avea cine să zîmbească şi să cucerească electoratul. Cum însă s-a lansat singur în marea politică şi şi-a făcut partid, Mihai Godea a înţeles că, fără un zîmbet frumos, nu are nici o şansă la electorat. Zis şi făcut. Peste ceva timp, liderul PAD a apărut în faţa publicului cu o dantură perfectă şi un zîmbet de nota zece, exact ca la Hollywood.  Dacă va continua să se gîndească la imaginea sa, în scurt timp l-am putea vedea pe Mihai Godea şi cu o coafură mai deosebită. Dar asta poate înainte de următoarele alegeri parlamentare.

7.     Igor Dodon, Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova

Igor Dodon nu zîmbeşte des – chiar foarte rar am spune. Şi atunci cînd zimbeşte, o face destul de timid. Totuşi, cînd a candidat la funcţia de Primar al capitalei în 2011, pe panoul realizat pe fonul intrării în Chişinău, Igor Dodon, îmbărcat într-o cămaşă roz, a afişat un zîmbet frumos, ceea ce l-a ajutat să obţină simpatia unei importante părţi a electoratului. Ne prindem la gîndul că zîmbetul joacă un rol extrem de important în campaniile electorale. De altfel, cine ar vota pentru un politician trist şi abătut?

8. Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Antimafie

După ce a plecat de lîngă Vladimir Voronin şi s-a lansat în politică pe cont propriu, Sergiu Mocanu nu prea a zîmbit. Este şi normal, căci a avut mai multe probleme. Totuşi, de cînd în ţară lucrurile s-au aranjat cît de cît, iar Sergiu Mocanu a început lupta cu corupţia, avînd şi un simţ al umorului bine dezoltat, îl vedem zîmbind mult mai des. Nu spunem că are un zîmbet strălucit, dar aşa Sergiu Mocanu pare mult mai simpatic. Dle. Mocanu, poate măcar uneori lăsaţi lupta cu mafia şi ne spuneţi bancuri?

9.     Mark Tkaciuc, deputat, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Cine ar fi crezut că Mark Tkaciuc, cunoscut ca şi strategul numărul unu al PCRM, mai şi zîmbeşte? Sau chiar rîde cu gura pînă la urechi? Nimeni! Pînă cînd nu a plecat de la putere şi a devenit mult mai accesibil publicului larg. Atunci toţi au înţeles că Mark Tkaciuc este un om ca toţi oamenii, că este foarte inteligent, ştie să spună bancuri şi să rîdă, atunci cînd e cazul. Nouă ne place faţa umană a lui Mark Tkaciuc mult mai mult decît cea de Cardinal Negru.

10.                       Dorin Chirtoacă, Primarul General al Capitalei

Dorin Chirtoacă, unul din cei mai rîvniţi burlaci din politică, cînd e de muncit – munceşte, cînd e de distrat – se distrează. Numai petrecerea de tristă faimă dată în incinta Primăriei cît face! Atunci, cu siguranţă, s-a zîmbit şi s-a rîs mult! Iar cînd Primarul zîmbeşte, capitala se topeşte! Noi aproape că sîntem convinşi că Dorin Chirtoacă a cîştigat cel de-al doilea mandat de funcţia de Primar anume graţie zîmbetului său deschis şi sincer!

sursa: tribuna.md

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/top-10-zimbete-hollywoodiene-in-politica-moldoveneasca/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19