Nouă mii de semnături colectate în susţinerea Unirii Republicii Moldova cu România şi întâlniri cu cetăţenii din circa 600 de sate, acestea sunt doar câteva din totalurile campaniei de informare în privinţa referendumului unionist din 2018, organizate de Mişcarea Civică Tinerii Moldovei pe parcursul verii. Totodată, ca urmare a campaniei de informare au fost formate celule unioniste în 270 de sate, care vor avea menirea să ducă mesajul unionist în rândul populaţiei la nivel local.
Membrul Mişcării Civice Tinerii Moldovei, Artemis Bălan, a declarat într-o conferinţă de presă la IPN, că voluntarii au reuşit să discute cu autorităţile locale şi liderii de opinie din sate şi i-au îndemnat să transmită mai departe informaţii despre paşii şi proiectele care vor fi implementate pe parcursul următorilor doi ani. Acesta a menţionat că mesajul cu care au venit voluntarii în faţa cetăţenilor a fost că Unirea cu România va avea loc în 2018 şi oamenii să fie pregătiţi pentru referendumul de atunci. În paralel cu această campanie au fost desfăşurate şi alte proiecte, precum „Vizitează-ţi ţara”, iar circa 29 de mii de cetăţeni moldoveni au avut posibilitatea să viziteze gratuit România, proiectul va continua şi în 2017. Scopul este ca oamenii să viziteze locurile frumoase din România şi să vadă care sunt realităţile de acolo, astfel schimbându-şi părerea despre ceia ce înseamnă şi este România.
Un alt subiect abordat în cadrul campaniei de informare au fost alegerile parlamentare din România, şi anume modificarea legislaţiei române care permite deschiderea secţiilor de vot în localităţile cu peste 100 de cetăţeni români şi am cerut autorităţile locale să mobilizeze cetăţenii să iasă la vot. „Să demonstrăm autorităţilor române că am obţinut cetăţenia nu doar cu scopul de a lucra, dar suntem implicaţi şi în viaţa socială şi politică din România”, a mai spus Artemis Bălan.
Reprezentanţii autorităţilor locale au fost informaţi şi despre posibilităţile de înfrăţire cu primăriile din România, dar şi finanţările pe care le pot obţine în proiecte comune, ca rezultat al modificării legislaţiei române în acest domeniu. Un alt obiectiv al campaniei de informare a fost să facă cunoscut faptul că în curând urmează să fie lansat postul de televiziunea Unirea TV, post 100% românesc, necontrolat politic, care va promova ideea Unirii.
Preşedintele Mişcării Civice Tinerii Moldovei, Anatol Ursu, a menţionat că mesajul şi intenţia este una, de a creşte cât mai mult masa populaţiei care privesc Unirea ca unică soluţie pentru Republica Moldova. „Pe parcursul 2016-2017 vrem să creştem numărul unioniştilor din Republica Moldova, dar şi cel al filialelor unioniste, să devină celule de implementare a proiectelor bilaterale pe tot teritoriul republicii. Scopul este să aducem un val cât mai mare de informare şi scopul va fi atins atunci când la referendumul din 2018 cetăţenii vor vota pentru Unirea cu România. Este o luptă grea, o luptă asiduă, dar pe care suntem gata să o ducem până la capăt”, a subliniat Anatol Ursu.
Pe parcursul campaniei de informare voluntarii mişcării civice au făcut pe bicicletă circa 3 mii de kilometri şi au împărţit 160 de mii de ziare cu scopul de informare.
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…