Select your Top Menu from wp menus

Tineri din trei partide cer acces liber pentru locatari în căminele studenți

Organizaţiile de tineret ale Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr”, Partidului „Acţiune şi Solidaritate” şi Partidului Liberal Democrat au inițiat o campanie de colectare de semnături pentru a cere autorităților modificarea unei hotărâri de guvern, astfel încât locatarii să aibă acces în căminele studențești și după ora 24.00.

Președintele organizației de tineret a Partidului „Acţiune şi Solidaritate”, Dan Perciun, a declarat, într-o conferință de presă la IPN, că restricționarea accesului în căminele studențești reprezintă o limitare nejustificată a drepturilor studenților. „Respectiva campanie este prima într-un șir de acțiuni pe care le vom iniția în următoarea perioadă. Astfel vrem să aducem problemele tinerilor pe agenda autorităților”, a spus Dan Perciun.

Liderii organizațiilor de tineret își propun ca pe parcursul a trei săptămâni să colecteze în jur de 4000 de semnături. Colectarea se va organiza în căminele studențești şi corturile faţa universităților.

„Accesul în cămin la orice oră este importantă pentru un student. Dacă dorim să urmăm un parcurs european, ar trebui să vedem ce se întâmplă în România, spre exemplu. Acolo studenții pot intra cu un card la orice oră, în orice timp”, a declarat președintele organizației de tineret a Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr”, Liviu Vovc. „Doar în Chișinău 11.000 de studenți locuiesc în cămin. Drepturile lor trebuie protejate, iar noi ne angajăm să-i ajutăm să-şi protejeze acest drept. Îndemnăm rectorii să susțină această petiție”, a mai spus tânărul.

Președinta organizației de tineret a PLDM, Ruxanda Macuh, a menționat că autoritățile ar trebui să le asigure tinerilor și alte oportunități, pe lângă accesul fără restricții în cămin. „Suntem tineri şi avem dreptul să trăim cum vrem. Când spun cum vrem, înseamnă să putem merge la teatru, să avem posibilitatea de a face ceva fără a fi nevoiți să oferim explicații administrației. Să avem posibilitatea să mergem la o petrecere fără ca viața noastră privată să devină subiect de discuţie. Venim cu un îndemn către administrațiile tuturor instituțiilor de învățământ să se alăture inițiativei”, a spus Ruxanda Macuh.

Toţi cei care doresc să semneze petiţia o pot face și la sediile partidelor sau pe facebook.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/tineri-din-trei-partide-cer-acces-liber-pentru-locatari-in-caminele-studenti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19